top of page
6

17 DUURZAME APPARTEMENTEN MET STADSAKKER 

ARCHIPELWEG 204

8924 EX LEEUWARDEN

al vanaf

€ 105.000,- v.o.n.

17 duurzame woningen op 3.500 m² grond met eigen buiten, parkeerplaatsen en een gemeenschappelijk stadsakker en fietsenstalling.

GEVELAANZICHTEN

voorkant (zuid)

achterkant (noord)

zijkant (west)

zijkant (oost)

Het project Nije Grûn wordt mede mogelijk gemaakt door een financiering van het FSFE fonds. Fûns Skjinne Fryske Enerzjy (FSFE) is opgericht met als primaire doelstelling een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsambitie van de provincie Fryslân. Het FSFE doet dit door het ter beschikking stellen van financiële middelen aan projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Deze projecten moeten een aantoonbare bijdrage leveren aan de energietransitie in de provincie Fryslân.

ALLE BIJZONDERHEDEN OP EEN RIJ

 • op slechts 2 km van het stadscentrum

 • A of A+ energielabel

 • lage energiekosten

 • all-electric, geen gasaansluiting​

 • vloerverwarming

 • zonnepanelen

 • lucht/water warmtepomp

 • mechanische ventilatie CO2 gestuurd

 • compleet tegelwerk en sanitair

 • openslaande deuren naar tuin, terras of Frans balkon

 • 1 of 2 parkeerplaatsen​

 • gemeenschappelijke stadsakker van ±650 m²

Anchor 1

Ontwikkelaar Martin de Maa over het Nije Grûn-gevoel

Met gepaste trots presenteren wij onze duurzame ontwikkeling, Nije Grûn, het meest groene stukje grond van Leeuwarden, voor mensen die houden van de natuur en van de stad. Een plek waar je vrij kunt leven en genieten van een eigen tuin of de gemeenschappelijke stadsakker. Bij Nije Grûn is het modern en groen wonen.

Het hergebruik van dit kantoorgebouw en het innovatief transformeren naar kwalitatief hoogwaardige duurzame woningen is een bijzondere uitdaging die wij samen met onze gemotiveerde partners met veel plezier realiseren. Door deze transformatie leveren we niet alleen 17 prachtige woningen maar dragen we ook bij aan de leefbaarheid van de wijk.

Onze denkwijze over duurzaam en modern ontwikkelen wordt gesteund door het Friese Duurzaamheidfonds FSFE, dat dit project mede mogelijk maakt door een duurzame financiering.

Met het oog op de toekomst en uw portemonnee is gekozen voor energievoorziening via zonnepanelen en energie besparen waar het kan. Met de gemeenschappelijke stadsakker voor gezond eten en buiten leven, ademt Nije Grûn een bijna dorpse gemoedelijkheid uit, voorzien van eigentijds comfort.

Nije Grûn staat voor stevig, solide en natuurlijk. Het is de beweegreden om anders te willen wonen en leven en is letterlijk de grond waarop je dat nu kunt gaan doen. Groen, duurzaam en comfortabel.

Veel woonplezier!

- Martin de Maa, Mydomo BV

ARCHITECTONISCHE AANPASSINGEN

HOUSE OF BOUW, Joris Brouwers

 

Wij kiezen ervoor om de oude ingang met uitbouw als een recht houten blok neer te zetten, zodat verschil tussen origineel pand en latere aanbouw helder is. De brede entree geeft een ruimtelijk en prettige toegang tot de woningen. Naast extra veiligheid, biedt de brede entree ook een sociale ontmoetingsplek.

Voor de kleur van de nieuwe en de gerenoveerde kozijnen is gekozen voor grijsgroen RAL 7009. Deze kleur is terughoudender dan bijvoorbeeld wit en vriendelijker dan het harde antraciet. Het is een eigentijdse kleur en wordt doorgaans als iets chiquer ervaren. Hierdoor komen de hoofdvormen van de bestaande bouw beter tot hun recht. Het groen in deze grijs werkt complementair op de rode tinten van de baksteen en hout. Het werkt daarom als een mooie aanvullende kleur.

HET TRAJECT

Ter inzage

Voor de transformatie van kantoorgebouw naar 17 duurzame woningen aan de Archipelweg 204 hebben de plannen vanaf februari 2017 zes weken ter inzage gelegen bij de gemeente Leeuwarden.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning is in mei 2017 verkregen. In september 2017 wordt gestart met de bouw.

Verkoop

Vanaf juni 2017 is de verkoop gestart en er zijn inmiddels een aantal appartementen verkocht, dus wees er snel bij! U kunt extra informatie inwinnen bij ABO makelaars, Peter de Vries en indien u geïnteresseerd bent, kunt u in een individueel gesprek bij hem een verzoek tot aankoop doen. Toewijzing van een appartement vindt plaats op basis van interesse voor een bepaald appartement, het al dan niet hebben van een (financierings-)voorbehoud en gunning door de eigenaar/verkoper. De eventuele aankoop komt tot stand door het sluiten van een koop- en aannemingsovereenkomst zoals toegelicht in de koopwijzer.

Oplevering

De woningen worden naar verwachting eind juni 2018 opgeleverd.

bottom of page